Principala motivație care poate sta la baza unui proiect este dată de dorința de a-l împlini. Am cunoscut oameni care și-au îndeplinit acele vise, care păreau greu de îndeplinit în condiții normale.
Dacă există ceva care să fie nociv pentru societatea noastră de astăzi, acel lucru este lipsa viselor, nu pentru că acestea nu ar exista, ci pentru că există o etichetologie a faptelor, cărora li s-au dat un nume, NU POT SĂ FAC ASTA PENTRU CĂ IES DIN SFERA NORMALULUI.
Sunt sigur, că nu de puține ori am fost dezamăgiți de noi înșine, deoarece am fi putut face anumite lucruri, dar nu le-am făcut, tocmai pentru a nu-i deranja pe ceilalți.
Modelul însă rămâne Mântuitorul Hristos, care ne-a arătat că nu contează ce cred oamenii din jur, atâta timp cât omul se focusează pe propovăduirea mesajului pe care Dumnezeu îl dorește în lume, pe buzele și mai ales, în inimile oamenilor.
În anul 2015, când Dumnezeu m-a rânduit ca preot pentru comunitatea din Coveș, județul Sibiu, am experimentat pe propria mea piele, ce însemnă etichetologia lui nu se poate face nimic, deoarece oamenii sunt neinteresați de lucrurile acestea. Faptele au arătat contrariul acestor false avertizări.
Acum îmi place să cred (cu ajutorul lui Dumnezeu, știu că se va putea), că direcția pe care o indicăm este una bună și că oamenii de bine, nu vor rămâne distanțați de noi, ci se vor implica, ca fiind parte din echipa de implementarea a proiectului, care urmărește zidirea de bine, de frumos și de cultură în rândurile copiiilor și tinerilor, pe care îi prețuim și le dorim o lume mult mai bună decât a noastră.
Fiți parte din visul nostru! Ajută-ne să-l transformăm în realitate!
Autor,
pr. Andrei IANCU