Programul „EDUHELP K” derulat de Centrul Sf. Ana pentru copiii din localitatea Coveş

EduHelp K Coves

Programul „EDUHELP K” este un program complementar programului școlar obligatoriu ( desfăşurat pe durata întregului an şcolar 2023-2024), care oferă oportunități de învățare formală și non-formală, pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber. Proiectul este propus si realizat in colaborare cu:
 Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Coveș,strada Principală nr 169, CUI 4479241, reprezentă prin preot paroh Iancu Andrei și preoteasa Iancu Andra, în calitate – Lider de parteneriat
 ȘCOALA GIMNAZIALĂ “G.D. Teutsch”, cu sediul în localitatea Agnita, Piața Teutsch, nr. 1-3, reprezentă prin Marinela Floriţa, în calitate de Director – partener.
Restaurantul ,,La Prut”
 Carosib SRL
 SC KUERTEK SRL
Programul ,,EduHelp K”, se adresează unui număr de 20 elevi din localitatea Coveș (nr. va creşte în perioada următoare), înscriși în învățământul primar, cât și în cel gimnazial la Școala „G.D. Teutsch” Agnita și care provin din familii monoparentale sau familii cu venituri mici.
Programul EduHelp K se desfășoară de luni până sâmbătă, în intervalul orar 15-17 / 16-18.

,,EduHelp K” este conceput astfel încât oferă activități cu caracter universal, pentru valorizarea aptitudinilor și competențelor fiecărui elev, în conformitate cu nevoile și interesele sale.
EDUHELP K cuprinde activități cu sprijin specializat, ateliere / activități tematice și alte activități de tip recreativ. Activitățile cu sprijin specializat cuprind:
a) recuperare pentru elevii cu dificultăți cognitive, emoționale, tulburări de limbaj prin activități remediale, consiliere, logopedice ;
b) activități de dezvoltare pentru elevii capabili de performanță;
c) activități de încurajare a lecturii independente;
d) autocunoaștere, intercunoaștere prin activități de dezvoltare emoțională și socială. Aceste activități sunt organizate și desfășurate pe baza unei planificări și a unui regulament intern bine stabilit de către prof. inv. primar Sâmpălean Daniela și prof. inv. primar Monica Maria Răduţ
Atelierele/ activitățile tematice/alte activități de tip recreativ cuprind:
a) activități practic – aplicative pe diferite domenii ( arte, științe, tehnologii, sport etc.);
b) proiecte tematice , propuse de către copii sau părinți, cadre didactice etc.;
c) drumeții / excursii/ vizionări de spectacole. Aceste activități sunt organizate și desfășurate pe baza unei planificări și a unui regulament intern bine stabilit de către prof. inv. preșcolar Cernea Marinela, prof. Părău Doina, prof. Iancu Andra și preot paroh Iancu Andrei. De asemenea în cadrul acestor ateliere, elevii se întâlnesc cu diverse persoane din diverse arii profesionale. În fiecare vineri, are loc un atelier de comunicare ţinut de jurnalist Iulia Szekely, în care cei mici sunt deprinşi cu arta comunicării.
Orar EDU K
Luni 16-18: Cerc de dans și muzică
Marți 15-17: Cerc de pictură
Miercuri 16-18: Matematică distractivă / Să deprindem tainele lecturii
Joi 16-18: Matematică distractivă / Să deprindem tainele lecturii
Vineri 16-18: Atelier comunicare şi ateliere libere alese
Sâmbătă 16-18: Dumnezeu împărtășit copiilor

Câteva fotografii de la activităţile de săptămâna trecută

Cum puteţi sprijini

  1. Printr-o donaţie în contul Parohiei Ort. Rom. Coveş, deschis la BCR: IBAN RO18RNCB0228018583750001.
  2. Online prin intermediul aplicaţiei de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *